Premarital Mediation

Prenups in Den Bosch

15 en 16 mei 2023 | 's Hertogenbosch 3 dagdelen | € 1.195 ex BTW | maximaal 15 deelnemers | 12 PE- punten

Deze verdiepingsopleiding vergroot uw deskundigheid en competenties om als gespecialiseerd notarieel mediator partners die een duurzame relatie aangaan optimaal te begeleiden bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten/partnerschapsvoorwaarden die volledig aansluiten bij hun Ehetypen daarmee geheel op maat zijn gesneden.

Prenups in Italië

27 t/m 30 september 2023 | maximaal 12 deelnemers | € 1.695 excl btw

De opleiding vindt plaats van woensdag 27 september tot zaterdag 30 september 2023 met een kleine groep van maximaal 12. Op 28 en 29 september vinden de inhoudelijke cursusdagen plaats. Rondom het programma zullen we de omgeving verkennen met een prachtige wandeling, lokale wijn proeven en een bezoek brengen aan een Oleificio.

Opleidingsinformatie

Achtergrond en opzet van de opleiding

In de loop der jaren hebben ongeveer 80 mensen de introductiecursus premarital mediation gevolgd en de Stichting Prenups heeft nu een nieuwe specialisatieopleiding ontwikkeld die drie dagdelen omvat. De achtergrond hiervan is dat in de afgelopen jaren ervaring is opgedaan met de toepassing van theorie en methode in de praktijk en op die grond nieuwe stappen kunnen worden gezet.

De opleiding omvat een dagdeel dat een opfriscursus beoogt te zijn voor de mensen die eerder de hiervoor bedoelde eendaagse introductiecursus volgden. Dit eerste dagdeel is uiteraard tevens het inleidende gedeelte van de opleiding voor de mensen die de eerdere introductiecursus niet hebben gevolgd. Daarna volgen twee dagdelen die verdieping bieden.

Premarital mediation is een preventieve vorm van mediation en het boek van prof. G.P. Hoefnagels Gelukkig Getrouwd Gelukkig Gescheiden is daarbij inspiratie en tevens het methodische uitgangspunt. Er komt in het najaar ook een nieuwe druk van dit boek die kort na de lancering van het nieuwe platform met dezelfde naam zal worden gepubliceerd.

Deelnemers die de drie dagdelen van de specialisatieopleiding hebben gevolgd kunnen worden vermeld op het nieuwe platform als specialisten op dit terrein.

Informatie over het nieuwe platform en uw vermelding als specialist

De Stichting Prenups heeft met Allesoverfamilie – de eigenaar van Allesovererven.nl – een nieuw platform ontwikkeld dat wordt gelanceerd in het najaar van 2022.

Dit platform gaat www.gelukkiggetrouwdgelukkiggescheiden.nl heten en zal informatie over – kort gezegd – trouwen en scheiden bieden, alsmede geselecteerde specialisten op deze terreinen vermelden zoals dat voor nalaten en erven gebeurt op Allesovererven.nl.

Door trouwen voorop te stellen wordt de nadruk veel meer gelegd op het treffen van goede regelingen op maat voorafgaand aan een huwelijk, samenleving of geregistreerd partnerschap en minder op scheiding en daarmee onderscheidt het nieuwe platform zich uiteraard sterk van andere websites die zich alleen op (echt)scheiding richten.

Een van de partners in Allesoverfamilie is expert op het terrein van internetmarketing en inmiddels hebben zijn inspanningen ertoe geleid dat Allesovererven.nl op meer dan 80 relevante zoektermen bij de top 3 van zoekresultaten staat (en dat is een indrukwekkende prestatie).

Uiteraard is het de bedoeling dat een dergelijk resultaat ook gerealiseerd gaat worden voor Gelukkiggetrouwdgelukkiggescheiden.nl. De zoektermen ‘huwelijkse voorwaarden’ en ‘samenlevingscontract’ zullen mensen dan in een in de loop van de tijd sterk toenemend aantal gevallen naar dit platform leiden en daarmee naar premarital mediation en daaraan gelieerde werkwijzen.

Het nieuwe platform gaat derhalve veel aandacht vragen voor preventie als het om huwelijk en samenwoning gaat en we beogen daarmee de focus te verleggen van scheiding naar relatievorming. Het boek van prof. G.P. Hoefnagels - Gelukkig Getrouwd Gelukkig Gescheiden - is daarbij inspiratie en uitgangspunt; het nieuwe platform gaat dan ook dezelfde naam krijgen. Er komt in het late voorjaar ook een nieuwe druk van dit boek die tegelijk met de lancering van het platform zal worden gepubliceerd.

Deelnemers die de drie dagdelen hebben gevolgd, worden vermeld op het nieuwe platform als specialisten op dit terrein.

in het kort

Deze tweedaagse opleiding wordt verzorgd door Hoefnagels Academie in samenwerking met de Stichting Prenups.

De opleiding is geheel verzorgd. Inbegrepen zijn lunch, diner, literatuur en cursusmateriaal. Overnachtingen zijn optioneel.

Voor de opleiding worden 12 PE-punten aangevraagd.

Deelnemers die de volledige opleiding hebben gevolgd, worden vermeld op het nieuwe platform als specialisten op dit terrein.

Locatie:het voormalig Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch, thans het kantoor van Banning Advocaten te ’s-Hertogenbosch.

Uw docenten

  • mr. Tim Backx, advocaat, scheidingsmediator, collaborative divorce lawyer en partner bij Banning Advocaten
  • mr. Denise Kentie,mediator, overlegscheidings- en gezinsadvocaat, trainer bij EKSS #schoolthuisinscheiding
  • dr. mr. Fred Schonewille, legal mediator, docent en onderzoeker.

Overnachting

Uw eventuele overnachting in Den Bosch is niet inbegrepen in de cursusprijs. Enkele hotels zijn:

Programma

Programma:

Dag 1

15.00 Ontvangst

15.30 Inleiding premarital mediation: theorie en proces

17.30 Samenwerking met notarissen

18.00 Diner

19.00 Inleiding premarital mediation: praktijk en rollenspel 1

21.00 Afsluiting/vooruitblik dag 2

Dag 2

09.00 Premarital mediation: de juridische dimensie (1)

10.00 Inleiding rollenspel 2

10.30 Koffiepauze

10.45 Start rollenspel 2

13.00 Lunch

14.00 Premarital mediation: de juridische dimensie (2)

15.00 Inleiding rollenspel 3

15.30 Start rollenspel 3 met trainingsacteurs

18.15 Wrap up en afsluiting van de opleiding

18.30 Einde

inhoud van de opleiding

Als deelnemer aan deze specialisatieopleiding beschikt u na afloop over de volgende kennis en competenties en bent u in staat deze in praktijk te brengen:

  • u kunt het verhaal van de partners omzetten in een uitvoerige considerans
  • u kunt het specifieke Ehetyp van de partners samen met hen in kaart brengen
  • u kunt de partners die ouders zijn of willen worden begeleiden bij het in evenwicht brengen van ouderschap en zorg voor het inkomen als communicerende vaten en met hen komen tot de Bussemakerclausule: de deal van de partners omtrent ouderschap en inkomen
  • u kunt huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten opstellen die volledig aansluiten bij het huwelijk of de samenwoonrelatie van de partners
  • u kunt de partners de verzekering te geven dat zij hun huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract daadwerkelijk zullen naleven en uitvoeren en zij op die grond niet terecht zullen komen in een vechtscheiding.

doelgroep

De opleiding richt zich op:

- ervaren mediators met ervaring in of belangstelling voor familiemediation

- notarissen, advocaten, zorgprofessionals, psychologen, fiscalisten en andere professionals

toelatingseisen

De deelnemers hebben een erkende basisopleiding mediation afgerond. Bovendien hebben zij aantoonbaar WO werk- en denkniveau.

aantal deelnemers

Maximaal 15.

opleidingspunten

De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 12 contacturen.

U ontvangt na afronding van de opleiding een bevestigingsbrief van deelname aan alle opleidingsdagen. Hiermee kunt u opleidingspunten aanvragen bij uw beroepsvereniging zoals KNB en NOvA.

locatie

15 en 16 mei 2023 in Den Bosch

De opleiding zal plaatsvinden in Den Bosch, in het voormalig Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch, thans het kantoor van Banning Advocaten te ’s-Hertogenbosch.

Adres: Spinhuiswal 2, 5211 JG 's-Hertogenbosch

De opleidingsdagen zijn geheel verzorgd. De overnachtingen zijn facultatief.

27 t/m 29 september in Italië

Stichting Prenups organiseert in samenwerking met Hoefnagels Academie dit najaar wederom de opleiding Premarital Mediation, maar dit keer wel op een heel bijzondere en inspirerende locatie, waarbij we het nuttige met het aangename zullen combineren. De locatie is Agriturismo Qui Voglio Restare in Le Marche in Italië, een plek van ruim 6,5 ha met onder andere een olijfgaard, boomgaard en moestuin, waar we ook het inhoudelijke programma buiten kunnen beleven.

De opleiding vindt plaats van woensdag 27 september tot zaterdag 30 september 2023 met een kleine groep van maximaal 12. Op 28 en 29 september vinden de inhoudelijke cursusdagen plaats. Rondom het programma zullen we de omgeving verkennen met een prachtige wandeling, lokale wijn proeven en een bezoek brengen aan een Oleificio. We raden onze cursisten aan op woensdag 27 september heen te vliegen en op zaterdagavond 30 september terug van Rotterdam-Perugia en vice versa met Transavia.

De complete opleiding omvat 12 PE-punten. De deelnameprijs voor de drie dagdelen is € 1.695,- excl. BTW, inclusief vermelding op het platform voor een jaar. Hoefnagels Academie verzorgt namens de Stichting Prenups de inschrijving en de organisatie van deze opleiding. De hiervoor genoemde prijs is inclusief overnachtingen, aangeklede borrel bij ontvangst, ontbijt en lunch op de cursusdagen, een drie-gangen diner en dranken en exclusief vervoer, namelijk de kosten voor het vliegticket en transfer of autohuur. Let op: de kamers worden gedeeld. We raden daarom aan in te schrijven met iemand met wie je/u een kamer wilt delen. Afhankelijk van de wensen van de deelnemers kan een gezamenlijke transfer worden georganiseerd.

* Deze cursus wordt door deelnemers beoordeeld met een 9! *

Wilt u ook als één van de eersten in Nederland Specialist premarital mediation worden en vermeld worden op het nieuwe platform? 

Schrijf u dan nu in!