Premarital Mediation

Specialisatieopleiding Premarital Mediation (Prenups)

30 september en 1 oktober 2024 | Weesp | € 1.195 ex BTW | maximaal 16 deelnemers | 12 PE- punten

Deze specialisatieopleiding vergroot uw deskundigheid en competenties om als gespecialiseerd mediator partners die een duurzame relatie aangaan optimaal te begeleiden bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten/partnerschapsvoorwaarden die volledig aansluiten bij het Ehetyp van de partners en daarmee geheel op maat gesneden zijn.

Opleidingsinformatie

Achtergrond en opzet van de opleiding

In de loop der jaren hebben ongeveer 80 mensen de introductiecursus premarital mediation gevolgd en de Stichting Prenups heeft nu een nieuwe specialisatieopleiding ontwikkeld die drie dagdelen omvat. De achtergrond hiervan is dat in de afgelopen jaren ervaring is opgedaan met de toepassing van theorie en methode in de praktijk en op die grond nieuwe stappen zijn gezet.

De opleiding omvat een dagdeel dat een opfriscursus beoogt te zijn voor de mensen die eerder de hiervoor bedoelde eendaagse introductiecursus volgden. Dit eerste dagdeel is uiteraard tevens het inleidende gedeelte van de opleiding voor de mensen die de eerdere introductiecursus niet hebben gevolgd. Daarna volgen twee dagdelen die verdieping bieden.

Premarital mediation is een preventieve vorm van mediation en het boek van prof. G.P. Hoefnagels Gelukkig Getrouwd Gelukkig Gescheiden is daarbij inspiratie en tevens het methodische uitgangspunt. Er wordt gewerkt aan een nieuwe druk van dit boek dat zowel een in een publieksversie als in een versie voor professionals zal verschijnen. 

Tevens is er gewerkt aan de ontwikkeling van een platform waarop informatie wordt gegeven rondom de mogelijke juridische en financiële aspecten van een liefdesrelatie. Deelnemers die de drie dagdelen van de specialisatieopleiding hebben gevolgd kunnen worden vermeld op het nieuwe platform als specialisten op dit terrein.

Informatie over het nieuwe platform en uw vermelding als specialist

Het nieuwe platform is ontwikkeld door de Stichting Prenups in samenwerking met Allesoverfamilie – de eigenaar van Allesovererven.nl.

Dit platform heet www.gelukkiggetrouwdgelukkiggescheiden.nl en biedt informatie over – kort gezegd – trouwen en scheiden. Bovendien worden op het platform geselecteerde specialisten op deze terreinen vermeld, zoals dat voor nalaten en erven gebeurt op Allesovererven.nl.

Door trouwen voorop te stellen wordt de nadruk veel meer gelegd op het treffen van goede regelingen op maat voorafgaand aan een huwelijk, samenleving of geregistreerd partnerschap en minder op scheiding en daarmee onderscheidt het nieuwe platform zich uiteraard sterk van andere websites die zich alleen op (echt)scheiding richten.

Een van de partners in Allesoverfamilie is expert op het terrein van internetmarketing en inmiddels hebben zijn inspanningen ertoe geleid dat Allesovererven.nl op meer dan 80 relevante zoektermen bij de top 3 van zoekresultaten staat (en dat is een indrukwekkende prestatie).

Uiteraard is het de bedoeling dat een dergelijk resultaat ook gerealiseerd gaat worden voor Gelukkiggetrouwdgelukkiggescheiden.nl. De zoektermen ‘huwelijkse voorwaarden’ en ‘samenlevingscontract’ zullen mensen dan in een in de loop van de tijd sterk toenemend aantal gevallen naar dit platform leiden en daarmee naar premarital mediation en daaraan gelieerde werkwijzen.

Het nieuwe platform gaat derhalve veel aandacht vragen voor preventie als het om huwelijk en samenwoning gaat en we beogen daarmee de focus te verleggen van scheiding naar relatievorming.

in het kort

Deze tweedaagse specialisatieopleiding wordt verzorgd door Hoefnagels Academie in samenwerking met de Stichting Prenups.

De opleiding is geheel verzorgd. Inbegrepen zijn lunch, literatuur en cursusmateriaal. Overnachtingen zijn optioneel.

Voor de twee opleidingsdagen worden in totaal 12 PE-punten toegekend door MfN. U ontvangt een certificaat van deelname om desgewenst opleidingspunten aan te vragen bij uw eigen beroepsorganisatie.

Deelnemers die de volledige opleiding hebben gevolgd, worden vermeld op het nieuwe platform als specialisten op dit terrein.

Locatie: Weesp

Uw docenten

  • mr. Tim Backx, advocaat, scheidingsmediator, collaborative divorce lawyer en partner bij Banning Advocaten
  • dr. mr. Fred Schonewille, legal mediator, docent en onderzoeker.

Overnachting

Uw eventuele overnachting is niet inbegrepen in de cursusprijs.

Programma

Programma:

Dag 1

13.00 Ontvangst

13.30 Inleiding premarital mediation: theorie en proces

15.30 Samenwerking met notarissen

16.30 Inleiding premarital mediation: praktijk en rollenspel 1

18.30 Afsluiting/vooruitblik dag 2

Dag 2

09.00 Ontvangst

09.30 Premarital mediation: de juridische dimensie (1)

10.00 Inleiding rollenspel 2

10.30 Koffiepauze

10.45 Start rollenspel 2

13.00 Lunch

14.00 Premarital mediation: de juridische dimensie (2)

15.00 Inleiding rollenspel 3

15.30 Start rollenspel 3 met trainingsacteurs

18.15 Wrap up en afsluiting van de opleiding

18.30 Einde

inhoud van de opleiding

Als deelnemer aan deze specialisatieopleiding beschikt u na afloop over de volgende kennis en competenties en bent u in staat deze in praktijk te brengen:

  • u kunt het verhaal van de partners omzetten in een uitvoerige considerans
  • u kunt het specifieke Ehetyp van de partners samen met hen in kaart brengen
  • u kunt de partners die ouders zijn of willen worden begeleiden bij het in evenwicht brengen van ouderschap en zorg voor het inkomen als communicerende vaten en met hen komen tot de Bussemakerclausule: de deal van de partners omtrent ouderschap en inkomen
  • u kunt huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten opstellen die volledig aansluiten bij het huwelijk of de samenwoonrelatie van de partners
  • u kunt de partners de verzekering te geven dat zij hun huwelijkse voorwaarden of samenlevingscontract daadwerkelijk zullen naleven en uitvoeren en zij op die grond niet terecht zullen komen in een vechtscheiding.

doelgroep

De opleiding richt zich op:

- ervaren mediators met ervaring in of belangstelling voor familiemediation

- notarissen, advocaten, zorgprofessionals, psychologen, fiscalisten en andere professionals

toelatingseisen

De deelnemers hebben een erkende basisopleiding mediation afgerond. Bovendien hebben zij aantoonbaar WO werk- en denkniveau.

aantal deelnemers

Maximaal 16.

opleidingspunten

De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 12 contacturen.

U ontvangt na afronding van de opleiding een bevestigingsbrief van deelname aan alle opleidingsdagen. Hiermee kunt u opleidingspunten aanvragen bij uw eigen beroepsvereniging.

locatie

Deze opleiding wordt gegeven in Weesp. De locatie is naast het NS station en er zijn voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving.

* Deze cursus wordt door deelnemers beoordeeld met een 9! *

Wilt u ook als één van de eersten in Nederland Specialist premarital mediation worden en vermeld worden op het nieuwe platform? 

Schrijf u dan nu in!