6 dagen | Kasteel De Vanenburg, Putten | start 26 september 2023
45 PE-punten MfN (cat.1a) | 52 PE-punten KNB | € 4.995 ex BTW
Specialiseer u als mediator in de context van familiebedrijven
Wordt u vaak om advies gevraagd in familiesituaties? Bent u betrokken als adviseur of mediator bij het voorkomen of oplossen van familieconflicten? Bent u notaris, advocaat, rentmeester, zakelijk mediator en wilt u meer kennis en vaardigheden verwerven over de context van familiebedrijven?
Deze specialisatieopleiding is speciaal voor u ontwikkeld door de specialisten van Hoefnagels Academie, samen met de Stichting ACB voor het familiebedrijf.
De eerste editie van deze opleiding is inmiddels afgerond en werd door cursisten beoordeeld met een 9.
Wilt u ook mediator, gespecialiseerd in de context van het familiebedrijf worden? Schrijf u dan nu in voor de eerstvolgende opleiding!
Opleidingsinformatie
In deze 6-daagse opleiding wordt mediation bij de meest voorkomende conflicten in familiebedrijven behandeld. Daarbij wordt rekening gehouden met het bijbehorende systeem van de familie.
De opleiding bevat een goede verhouding tussen theorie en praktijk en biedt veel ruimte voor interactie en is bedoeld als specialisatieopleiding voor MfN-, ADR- of IMI-gecertificeerde mediators. De opleiding wordt door gegeven door experts op dit vakgebied en duurt in totaal zes dagen, verspreid over een periode van een aantal weken.
De specialisatieopleiding tot mediator in de context van het familiebedrijf wordt georganiseerd door Stichting ACB Mediation voor het Familiebedrijf.
.png?width=360&quality=85&dpr=1.5&crop=0%2C0%2C383%2C128&signature=9ee1f2e1d59cacbf972233a48029faf928ba6aec)


In deze 6-daagse specialisatieopleiding wordt u opgeleid tot mediator in de context van het familiebedrijf. Er is veel aandacht voor het systeem van het familiebedrijf en het inrichten van het mediationproces.
De opleiding is geheel verzorgd. Inbegrepen zijn lunches, snacks, literatuur en cursusmateriaal. Overnachtingen zijn optioneel. Aan het mondeling assessment zijn extra kosten verbonden.
De opleidingsdagen starten om 09.30 uur en duren tot 19.00 uur. De laatste opleidingsdag wordt afgesloten met een diner.
Deze specialisatieopleiding wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting ACB voor het familiebedrijf. Na het doorlopen van de opleiding en het met goed gevolg afleggen van het assessment, kunt u worden opgenomen in het Register van de Stichting ACB.
Specialisatieopleiding Mediation in de context van het familiebedrijf
26 en 27 september - 11 oktober - 31 oktober - 28 en 29 november 2023 | Kasteel de Vanenburg, Putten | 6 dagen | € 4.995,00 (excl. BTW)*
45 PE-punten (MfN, KNB, VMN) / 12 PE-punten (EPN)
programma
Dag 1:
- Mediation in de context van het familiebedrijf - I (Fred Schonewille)
- Transformatieve processen in familiebedrijven (Martin Euwema)
Dag 2:
- De contextuele benadering binnen het familiebedrijf (Else-Marie van den Eerenbeemt)
Dag 3:
- Mediation in de context van het familiebedrijf - II (Fred Schonewille)
- Werken met het familiesysteem (Annelies Meijers)
Dag 4:
- Oplossingsgericht werken in familiebedrijven (Louis Cauffman)
Dag 5:
- De toepassing van mediation binnen familiebedrijven: methode, proces(inrichting) en praktijk (Annette van Riemsdijk en Fred Schonewille)
Dag 6
-
Werken met de adviseurs van de familie en het familiebedrijf (Ineke Koele)
-
Mediation in de context van het familiebedrijf - III (Fred Schonewille)
- Wrap up van de opleiding en afsluiting
doelgroep
De opleiding is geschikt voor:
- ervaren mediators met ervaring in familiemediation of zakelijke mediation
- notarissen, accountants, advocaten, fiscalisten en andere professionals die familiebedrijven begeleiden
- mensen die (mede-)eigenaar zijn van een familiebedrijf
- professionals die in dienst zijn van een familiebedrijf
- landgoedeigenaars en rentmeesters.
toelatingseisen
De deelnemers hebben een erkende basisopleiding mediation afgerond. Bovendien hebben zij aantoonbaar WO werk- en denkniveau.
aantal deelnemers
Maximaal 16 deelnemers.
opleidingspunten
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 45 contacturen.
U ontvangt na afronding van de opleiding een bevestigingsbrief van deelname aan alle opleidingsdagen. Hiermee kunt u opleidingspunten aanvragen bij uw beroepsvereniging. 45 PE-punten zijn toegekend door MfN, KNB en VMN. EPN kent 12 vaardighedenpunten toe aan deze opleiding.
eindtermen
Als u na afronding van de opleiding de titel ‘Gecertificeerd FB-mediator’ wil voeren dan moet u:
- als mediator in het MfN-, ADR- of IMI-register staan ingeschreven;
- een mondeling vaardighedenassessment met goed gevolg hebben afgelegd (hier zullen kosten voor in rekening worden gebracht).
Vervolgens kunt u dan worden opgenomen in het Register voor FB-mediators. Dit register wordt aangehouden door de stichting ACB Mediation voor het familiebedrijf.
literatuur
Voor en tijdens de opleiding ontvangt u onder meer de volgende literatuur:
- Borrowed from your Grandchildren, Dennis T. Jaffe
- Developing and Sustaining a Successful Family Business: A Solution-Focused Guide, Louis Cauffman
- Familiale grammatica - Martin Euwema, Alain Verbeke, Katalien Bollen
docenten
Louis Cauffmann, Else-Marie van den Eerenbeemt, Martin Euwema, Ineke Koele, Annette van Riemsdijk, Fred Schonewille en Annelies Meijer.
acteurs
Tijdens de opleidingsdagen worden de onderwerpen mede inzichtelijk gemaakt door middel van rollenspellen. Hierbij wordt in een aantal gevallen gebruik gemaakt van professionele acteurs. Zij zijn allen zeer ervaren en zorgen voor een realistische vertaling van de praktijk waardoor de deelnemers de geleerde vaardigheden en kennis uitvoerig leren toepassen.
locatie
Kasteel de Vanenburg in Putten. Een historisch landgoed in het midden van het land, gelegen op de bosrijke Veluwe met alle gewenste voorzieningen en een team met een groot hart voor gastheerschap. De opleidingsdagen zijn geheel verzorgd. De overnachtingen zijn facultatief (met deelnemerskorting): www.kasteeldevanenburg.nl.
