Academie

Over Hoefnagels Academie

voor legal mediators op academisch niveau

Hoefnagels Academie is hét opleidingsinstituut voor opleidingen legal mediation. Sinds 2013 leiden wij legal mediators op. Eerst onder de naam Schonewille & Schonewille Academy Legal Mediation, sinds 2020 onder de naam Hoefnagels Academie.

Hoefnagels Academie is opgericht om mediators op te leiden volgens de unieke methodische mediation van professor Hoefnagels: een onderscheidende manier van mediation met aandacht voor relationele, zakelijke en juridische aspecten van het conflict.

We zijn een niche opleidingsinstituut dat de MfN-erkende basisopleiding tot legal mediator aanbiedt op academisch niveau. Dit geldt ook voor onze specialisatieopleidingen. Onze praktische en direct toepasbare mediationopleidingen leren u om op deze mooie en unieke manier als mediator te werken.

Wilt u ook legal mediator worden? Vele professionals uit de advocatuur en het notariaat, HRM-managers, psychologen, artsen en bestuurders zijn u voorgegaan. De opbouw van de opleiding, de wetenschappelijke basis van de succesvolle Methode Hoefnagels, de hoogopgeleide medecursisten, de ervaren en gerenommeerde docenten en de persoonlijke benadering en begeleiding maken onze mediationopleidingen tot een persoonlijke en professionele verrijking en verdieping, waar u op verder bouwt.

Dr. G.P. (Peter) Hoefnagels

Grondlegger van mediation in Nederland.