Cursussen

Ons aanbod aan cursussen en trainingen

Hoefnagels Academie biedt u een breed scala aan cursussen, trainingen, masterclasses en kennissessies. U kunt bij ons terecht voor cursussen en trainingen op het gebied van (kennismaken met) mediation en conflictoplossing. Daarnaast bieden wij coaching aan beginnende mediators en scholing op meer inhoudelijke kennisgebieden zoals 'ouderschap na scheiding' en 'samengestelde gezinnen'. Op dit moment staat in verband met Covid niet het gehele aanbod online. Het gehele opleidingsaanbod is op open inschrijving en in-company mogelijk. Bent u op zoek naar een bepaalde cursus of training maar staat die er nu niet bij, neemt u dan gerust contact met ons op. Ook voor maatwerk in opleidingen of kennisdagen kunt u contact opnemen. Er is heel veel mogelijk!

Is mediation iets voor u?

Introductiecursus Legal Mediation

In deze eendaagse introductiecursus kunt u kennismaken met mediation als professie. U leert hoe mediation als conflictoplossingsmethode, en in welke gevallen dat succesvol kan zijn. Ook oefent u vaardigheden. Natuurlijk veel gelegenheid voor het stellen van vragen!

De onbekende dynamiek

Hoe werkt een samengesteld gezin?

In deze cursus maakt u kennis met de dynamiek van samengestelde gezinnen. Wilt u meer weten over datgene waar uw cliënten tegen aan lopen, zodat u hen beter kunt adviseren? In deze cursus krijgt u de handvatten waarmee verder kunt.

Masterclass Methode Hoefnagels

Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden

Hét standaardwerk voor de scheidingspraktijk is geschreven door professor G.P. Hoefnagels. In 2018 geheel herzien door Fred Schonewille en Cees van Leuven. U maakt kennis met "scheiden volgens de methode Hoefnagels".

Mediationopleiding gevolgd, en nu?

Individuele coaching

Hebt u de basisopleiding tot mediator gevolgd, en misschien ook een specialisatieopleiding. En nu? Hoe incorporeert u uw mediationskills in uw vakgebied? Op welke manier gaat u werken als mediator en niet als advocaat of jurist? In een of meer individuele gesprekken kunt u volop sparren met onze ervaren professional en mediator.